Az elsőt sosem feledjük
- Enikő Szénási
- júl. 10.
- 1 perc olvasás
Frissítve: júl. 14.
Tudtátok, hogy a kakaós csiga volt az első péksüteményünk? Öt éve ugyanúgy készítjük: kovászos blundel tészta + fekete kakaópor. Az induláskor mi a blundel tésztára szavaztunk egyszerűen azon okból, mert nekünk ez a klasszikus kakaós csiga, amelynek íze a gyerekkorunkból jön. A széle ropogós, a közepe puha és nem édes. És éjfekete kakaópor mindenhol.
A kovászos péksütemények kapcsán többféle álláspont van, vannak pékségek akik csakis kovásszal készítenek mindent, vannak pékségek ahol egyáltalán nincsenek kovászos péksütemények. Kovásszal péksüteményt, főképp levelest készíteni nagy kihívás és az eredményt szinte minden befolyásolja: az időjárás, a páratartalom, a kovász aznapi frissessége, a pék hangulata :)
A pékségek többsége inkább arra helyezi a hangsúlyt, hogy valódi és minőségi alapanyagokból, adalékanyagok és stabilizátorok nélkül készítsen friss és ízletes pékárut és minden nap ugyanazt a magas minőséget tudja nyújtani. Mi is ezt az elvet valljuk, azonban van néhány termékünk amelyeknél használunk kovászt, az egyik ilyen a kakaóscsiga.

És ahogy a latin mondás tartja :
„De gustibus non est disputandum.” (az ízléssel nem lehet vitába szállni) így tudjuk, hogy nem mindenkinek ez a verzió a szíve csücske, de a miénk ez marad.

